Čuječnost v vsakdanjem življenju?

Čuječnost v vsakdanjem življenju?
Čuječnost v vsakdanjem življenju?

When

24/04/2019    
18:00

Where

Center Špajza modrosti
Heroja Lacka 3, Ptuj, 2250

Event Type

Kaj je čuječnost? Čuječnost (ang. mindfulness) je močno in učinkovito orodje za osebnostno rast in psihološko spoprijemanje s težavami.

Lahko bi jo opisali kot sprejemajoče zavedanje tega, kar doživljamo v sedanjem trenutku. Ko smo čuječni, se kakršnega koli svojega doživljanja preprosto zavedamo, ne da bi ga poskušali spremeniti, se mu izogniti ali mu ubežati.

Številne raziskave, opravljene v zadnjih nekaj letih, so pokazale, da so posledice čuječnosti med drugim izboljšanje počutja in boljša kakovost življenja, zmanjšanje stresa, anksioznosti (tesnobe) in depresivnosti, večja uspešnost na delovnem področju, izboljšanje partnerskih in drugih odnosov, kvalitetnejše starševstvo in vzgoja itd.

Predavanje in prikaz tehnik čuječnosti bo vodil mag. Zlatko Zimet, zaposlen na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v Mariboru kot Nacionalni promotor zdravja.

Predavanje bo v sredo, 24. 4. 2019, ob 18.00, v Centru za družine Špajza modrosti, na Ulici heroja Lacka 3 na Ptuju.  Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Mestna občina Ptuj.

Vir: Janja Kafel, organizatorka izobraževanja LU Ptuj (Špajza modrosti)

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.