CID Ptuj: Uvodno usposabljanje za prostovoljce

CID Ptuj: Uvodno usposabljanje za prostovoljce

Datum/Čas:
Datum: 30/01/2016 - 31/01/2016
Ura: 9:00 - 17:00

Lokacija dogodka:
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: cid ptuj, predavanje


CID Ptuj: Uvodno usposabljanje za prostovoljce

V kolikor vas mika prostovoljstvo, a ne veste, kje začeti, vas vabimo na Uvodno usposabljanje za prostovoljce. Namenjeno je vsem, ki se pripravljate na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujete kot prostovoljci in si želite pridobiti znanja, ki vam bodo pomagala pri vašem prostovoljskem delu. Usposabljanje bo potekalo dva dni, v soboto in nedeljo, prvi dan od 9. do 17. ure in drugi dan od 9. do 16. ure. Usposabljanje, ki ga organiziramo v sodelovanju s Slovensko filantropijo, bo potekalo 30. in 31. januarja 2016 v prostorih CID-a.

Usposabljanje se bo dotikalo splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela, in prostovoljca opozorilo tudi na nevarnosti v prostovoljskem delu. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj. Poglobili se bomo v naslednje teme:

  • kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
  • delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
  • veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
  • odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
  • komunikacija,
  • pravice in odgovornost prostovoljcev,
  • etična načela pri prostovoljskem delu.

Prispevek za usposabljanje znaša 25 EUR (vključuje DDV), za dijake, študente, upokojence in brezposelne pa 19 EUR. Za udeležence, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ptuj, je cena polovična. V primeru, da ste v finančni stiski in prispevka ne morete plačati, skupaj s prijavnico pošljite obrazložitev in v kolikor bo mogoče, vas bomo plačila oprostili, vendar le ob predhodnem soglasju Slovenske filantropije.

Izpolnite prijavnico in jo najkasneje do 22. 1. 2016 pošljite na dva elektronska naslova: tjasa.arko@filantropija.org in jurij.sarman@cid.si. Lahko jo pošljete tudi po pošti na naslov: CID Ptuj, Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj. Minimalno število udeležencev za izvedbo usposabljanja je osem, maksimalno število pa dvajset, zato se velja prijaviti čim prej!

Dodatne informacije vsak dan med 10. in 14. uro: Jurij Šarman: jurij.sarman@cid.si ali 031 388 560.

Vir: CID Ptuj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.