CID-ove počitnice 2016: Tečaj rolanja

CID-ove počitnice 2016: Tečaj rolanja

Datum/Čas:
Datum: 22/08/2016 - 26/08/2016
Ura: 10:00 - 12:00

Lokacija dogodka:
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: cid ptuj, počitnice, učne delavnice


S CID-om v počitnice 2016

CID Ptuj vabi na počitniški tečaj rolanja, ki se bo odvijal od 22. do 26. avgusta 2016, od 10.00 do 12.00. Tečaj rolanja z uporabo didaktičnih pripomočkov vam bodo pripravili člani športnega društva Pure Sport. Obvezna oprema: rolerji, čelada, kolenski, komolčni in zapestni ščitniki.

Kotizacija: 10 €

Zbirno mesto: CID Ptuj

Ciljna skupina: Otroci (4+) in mladi
Tečaji rolanja so namenjeni učenju otrok od 4. leta naprej in mladine z uporabo sodobnih didaktičnih pripomočkov (poligoni, talne oznake, ostali rekviziti). Tečaj poteka v manjših homogenih skupinah, prilagojenih glede na starost in predznanje otrok in mladine, kar jim omogoča najhitrejše napredovanje. V primeru slabega vremena na ta dan rolamo v podhodu na Železniški postaji Ptuj.

Cilji: učenje osnov in zahtevnejših prvin rolanja, razvoj ravnotežja, prilagajanje na hitrost, seznanjanje s pravilno uporabo zaščitne opreme, seznanjanje z varnim načinom rolanja na različnih območjih, postavitev temeljev za vrednotenje športa nasploh, spodbujanje strpnega in prijateljskega vedenja v skupini.

Oprema: Vsi otroci morajo imeti OBVEZNO OPREMO (rolerji, čelada, kolenski, komolčni in zapestni ščitniki).

Naučili se bomo: pravilna uporaba in navajanje na opremo, obračanje na mestu, padanje in vstajanje, osnovni rolerski korak, zaustavljanje z zavoro in v travi, zavijanje, vožnja v drsalni tehniki, limonce, osmice, vožnja pod oviro, vijuganje med stožci in raznimi ovirami, vožnja po klancu, vožnja in zaustavljanje na pesku, vožnja po eni nogi, limonce in osmice vzvratno, skoki, zavijanje s prestopno tehniko, opravljanje različnih nalog med vožnjo …

Število mest je omejeno, zato so potrebne prijave. Prijave do zapolnitve prostih mest zbiramo v prostorih CID-a (Osojnikova 9, vsak delavnik med 9.00 in 18.00), na elektronskem naslovu cid@cid.si ter na telefonskih številkah 02 780-55-40 in 041 604-778. Na istih mestih smo ti z veseljem na voljo tudi za dodatne informacije. Delavnice bomo izvedli ob zadostnem številu prijav.

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.