CID-ov rojstni dan: Ptuj še ni gotof

CID-ov rojstni dan: Ptuj še ni gotof

Datum/Čas:
Datum: 24/05/2019
Ura: 21:00

Lokacija dogodka:
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj, Osojnikova 9, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: cid ptuj, družabni dogodek, koncert, predstavitev


Vabljeni v petek, 24 maja 2019, ob 21.00, na CID-ov rojstni dan: Ptuj še ni gotof oz. redstavitev kompilacije mlade generacije ptujskih glasbenih ustvarjalcev

Pod okriljem KUD Fürstova hiša je decembra izšla kompilacija Ptuj še ni gotof, pregled aktualne ptujske glasbe iz različnih žanrskih vod. V CID-u v sklopu praznovanja 25. rojstnega dneva mladinskega centra skupaj s KUD Fürstova hiša pripravljamo prvo javno predstavitev kompilacije s koncertom mlade generacije ptujskih glasbenih ustvarjalcev. Nastopili bodo: aeuum, Ashine, Damyrko Sheperd, GragerAudio, Jure Bračko, Kevo, Royce, Шаламун.

6 let po zadnjem poizkusu izdaje ptujskih glasbenih ustvarjalcev Melodije čiste energije so se v Fürstovi hiši ponovno lotili te naloge. Razlog za izid kompilacije je bil pregled aktualne ptujske glasbe in povezovanje glasbenikov iz različnih žanrskih vod. Z odprtim pozivom in nekaj osebnega angažmaja je prispelo presenetljivo veliko posnetkov. Zaradi minutažne omejitve ploščka so morali narediti selekcijo, pri kateri so dali prednost mlajšim in novim glasbenim zvrstem ter skupinam. V projektu so se združili glasbeniki s popolnoma različnimi estetikami in pristopi, kar ga dela še toliko bolj zanimivega.

Praznujte z nami, vstopnine ni!

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.