Čebelica Maja: Medene igre (Maya the Bee: The Honey Games)

Čebelica Maja: Medene igre (Maya the Bee: The Honey Games)
Čebelica Maja: Medene igre (Maya the Bee: The Honey Games)

When

02/03/2018 - 04/03/2018    
16:30

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Čebelica Maja: Medene igre (Maya the Bee: The Honey Games), Noel Cleary, Sergio Delfino in Alexs Stadermann, Nemčija / Avstralija, 2018, 83 min, sinhronizirano v slovenščino

Čebelica Maja je lik iz priljubljene nemške slikanice iz leta 1912, pri nas pa jo bolj poznamo iz japonske TV serije iz sedemdesetih, ki jo je krasila naslovna pesem v izvedbi Janka Ropreta. Novi film o Maji prinaša še eno prisrčno zgodbo o pomenu skupinskega dela. Vznemirljiva pustolovščina za vso družino!

Glavnim likom so slovenske glasove posodili:

MAJA – Maša Tiselj
VILI – Matevž Müller
ARNIE – Igor Potočnik
BARNIE – Miha Rodman
FLIP – Jernej Kuntner

Čebelica Maja je klasični lik iz otroške literature – natančneje iz priljubljenega nemškega otroškega romana izpod peresa Waldemarja Bonselsa, objavljenega leta 1912 in prevedenega v neštete jezike.

Na TV zaslonih je oživela v pri nas še dandanes priljubljeni japonski otroški risani seriji iz sedemdesetih (vsem še vedno pride na misel naslovna pesem v izvedbi Janka Ropreta), nato v avstralsko-nemški seriji iz leta 2012; po prvi avstralsko-nemški celovečerni risanki iz leta 2014 zdaj Čebelica Maja: Medene igre prinaša še eno prisrčno zgodbo o Maji in njenem najboljšem prijatelju Viliju, na Makovem travniku pa se jima pridružujejo še drugi že znani in povsem novi liki.

Novi film se loteva pomembnosti skupinskega dela in truda, skupnega razmišljanja in reševanja zapletov, prijateljstva in spoznanja, da je povsem v redu, če kdaj ne veš odgovora na čisto vse. Teme so jasno izražene, zapleti pa začinjeni s srčnostjo, humorjem, barvitostjo in obilo zabave. Poleg tega ima ta zgodba, ki se za spremembo vrti okoli glavne junakinje pomembno sporočilo, saj večina risanih celovečercev v ospredje postavlja moške junake. Maja je tako lahko sijajna vzornica pri vzpostavljanju vrednot, kot sta enakopravnost in raznolikost.

Na sporedu v petek, 2. marca 2018, ob 16.30, v soboto, 3. marca 2018, ob 16.30 in v nedeljo, 4. marca 2018, ob 16.30.

Vir: Mestni kino Ptuj
Foto: YouTube

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.