Brata Grimm: Rdeča kapica

Brata Grimm: Rdeča kapica
Brata Grimm: Rdeča kapica

When

24/04/2019    
9:30

Where

Mestno gledališče Ptuj
Slovenski trg 13, Ptuj, 2250

Event Type

Brata Grimm: Rdeča kapica / Koprodukcija Mestnega gledališča Ptuj, Gledališča Labirint in Društva lutkovnih ustvarjalcev / za šole in izven

Režija Saša Jovanović
Animacija lutk in igra Tina Oman

Nekoč je živela ljubka deklica, ki so jo imeli vsi radi. Še posebej radi sta jo imeli njena mati in babica, ki ji je podarila rdečo kapico. Deklica je bila nad kapico tako navdušena, da jo je nosila vedno in povsod, zato so jo vsi, ki so jo poznali, klicali le še Rdeča kapica. Rdeča kapica je zgodba o odraščanju (iniciacijska pot Rdeče kapice skozi gozd) ter prevzemanju odgovornosti. Rdeča kapica je zašla in srečala volka, ker ni poslušala izkušenejših od sebe (mati ji je izrecno naročila, naj ne zapušča uhojene poti skozi temačni gozd).

Volk jo je s sladkimi besedami tako premotil, da je lahko najprej požrl njeno babico in nato zvijačno še Rdečo kapico. Na srečo je prišel mimo babičine hiše lovec ter rešil Rdečo kapico in babico iz volčjega trebuha. Kot je v pravljicah običajno, zmaga pravica in tudi kazen je pravična, čeprav se zdi po današnjih merilih morda kruta – požrešni volk pogine zaradi s kamni prenapolnjenega trebuha. Originalne Grimmove pravljice sledijo zakonom narave in svojih motivov ne olepšujejo in ne »sladkajo« Predstava je primerna za otroke od 2. leta.

Vstopnice lahko rezervirate ali kupite vsak delavnik od 9. do 13. ure, ob sredah do 17. ure ter uro pred predstavo, v pisarni mgP na Murkovi ulici. Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti najkasneje dan pred predstavo.

Vir: Tajništvo mgP
Foto: Arhiv mgP

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.