Brankin vrt v Brunšviku: Otvoritev 2021

Brankin vrt v Brunšviku: Otvoritev 2021

Datum/Čas:
Datum: 05/06/2021 - 06/06/2021
Ura: 10:00

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: otvoritev


V LETOŠNJEM LETU  BRANKIN VRT V BRUNŠVIKU ODPIRA SVOJA VRATA PRVO SOBOTO IN NEDELJO 5. IN 6. JUNIJ OD 10.00 DO 18.00. Na dan odprtih vrat pričakajo otroke ustvarjalne delavnice , na katerih uživajo in ustvarjajo tudi odrasli.

V Brunšviku na stranski ulici za lepo obrezanimi cipresami se skriva vrt z bogastvom rastlin – to je BRANKIN VRT- VRT CVETJA IN PTIČJEGA PETJA .

Ob vhodu prijazno pozdravijo vrtnice , ki so tudi rdeča nit vrta. Povezujejo nasade trajnic in kotičke za sprostitev , se bohotijo ob cvetnih pergolah s klematisi , okrasnimi travami ter drugim okrasnim in užitnim grmičevjem. V pomladnem času lepoto vrta začarajo rododendroni , magnolije , floridski dreni , brogovite ter stotine različnih cvetov pomladnih znanilcev.

Vrt je priznan v Sloveniji kot primer dobre prakse v zasaditvah cvetja , okrasne in uporabne drevnine , z zelišči ter zdravilnimi rastlinami , jagodičevjem in se ponuja kot učni poligon za male in velike. Vodni motiv je ustvarjen kot dober približek naravnemu , kjer imajo raj vodne in obvodne živali , pticam pa je idealno napajališče in kopališče. O vrtu so se otroci iz mojega vrtca in osnovne šole že veliko naučili , saj so ga že večkrat obiskali , ustvarjali ter se seznanjali z zdravilnimi rastlinami in zelišči , iz njih pripravljali
različne prigrizke in napitke in se ob tem navajali na zdravo prehrano.

Oglejte si opis vrta: https://discoverptuj.eu/brankin-vrt-brunsvik/

Upoštevali bomo ukrepe covid .

Vse o vrtu si je možno ogledati na spletni strani , prav tako vprašanja poslati na poštni naslov ali telefon (070/999-795, branka68c@gmail.com)

VIR: Branka Gregorinčič

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.