Letni kino na Panorami: Bohemian Rhapsody

Letni kino na Panorami: Bohemian Rhapsody
Letni kino na Panorami: Bohemian Rhapsody

When

07/06/2019    
21:30

Where

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1, Ptuj, 2250

Event Type

Letni kino na panorami: Bohemian Rhapsody, Bryan Singer, VB / ZDA, 2018, 134 min

Znameniti uvod v We Will Rock You, zanosa polni refren We Are the Champions, hipnotične operne vragolije v Bohemian Rhapsody … Le koga ne premami, da ne bi zapel vsakič, ko sliši te himne? Kdo si ne more kaj, da ne bi z nogami udarjal ob tla ob tako omanih ritmih? Kdo lahko pozabi trenutek, ko je koncert Live Aid leta 1985 nenadoma premaknil v peto prestavo, ko se je na oder prišopiril Freddie Mercury in občinstvo pripravil do vročičnega skupinskega petja?

25 let je že od smrti pevca skupine Queen, nastopaškega Freddieja Mercuryja, toda glasba živi naprej. Freddie je na novo opredelil in hkrati presegel mnoge stereotipe, podobno kot se glasba skupine Queen še vedno upira predalčkanju v tradicionalne žanre. Morda je ravno zato skupina takšen medgeneracijski, večkulturni in globalni fenomen.

Z emmyjem nagrajeni Rami Malek iz nadaljevanke G. Robot si je navlekel oprijeti triko, pograbil mikrofon in si nadel osebnost kralja popa v filmu Bohemian Rhapsody, izvrstni biografski drami in glasnem proslavljanju glasbe Quennov in izjemnega življenja njihovega frontmana Freddieja Mercuryja.

Projekcija filma: petek, 7. junij 2019, 21.30 / Letni kino na Panorami: ogrevanje za 10. Kino brez stropa in za koncert Queen Real Tribute Band na Festivalu Arsana. /Vstopnine ni! Vabijo Javne službe Ptuj, Mestni kino Ptuj in Festival Arsana. Priporočamo, da si s seboj prinesete podlogo za sedenje. V primeru za petek ali soboto napovedanega slabega vremena projekcija odpade.

Vir: mestni kino Ptuj
Foto: IMDb

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.