Blažev pohod Bogojina

Blažev pohod Bogojina

Datum/Čas:
Datum: 01/02/2020
Ura: 17:45

Lokacija dogodka:
Železniška postaja Ptuj, Osojnikova 2, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: pohod


Ptujski planinci vas tokrat prvič vabimo na Blažev pohod po območju okoli Bogojine. Pot bomo pričeli v središču Bogojine. Sledila bo pot po vinskih goricah nad vasjo. Med potjo si bomo privoščili počitek s pogostitvijo, ki jo pripravljajo domačini. Pot nas bo vodila tudi čez posestvo resničnostnega šova Kmetija, ki je potekal lani na POP TV.  Po povratku v Bogojino bo sledil vesel zaključek pohoda s toplo malico. Vabimo tudi vas, da se nam pridružite in storite nekaj za svoje zdravje in dobro počutje. Pot nam bo vzela skupno 3-4 ure hoda.

Udeleženci izleta se zberemo v soboto, 1. februarja 2020 ob 7.45 uri na železniški postaji Ptuj, od koder se bomo popeljali v Bogojino. Pot nas bo vodila po vinskih goricah nad vasjo. Zaključek pohoda bo v Bogojini. Ob topli malici in prijetnem druženju pohodnikov iz različnih delov Slovenije, bomo  počastili začetek rezi v vinogradu. Seveda si bomo ogledali tudi znamenito Plečnikovo cerkev, ki krasi vas Bogojina. Popoldan se bomo v primeru lepega vremena podali še na Maistrov stolp na Zavrhu in se do 18. ure vrnili nazaj v Ptuj.

Opremite se planinsko za lažje poti (planinski čevlji, topla obleka, nahrbtnik) in vremenu primerno. Hrana iz nahrbtnika, ob poti in topla malica ob zaključku pohoda. Strošek izleta znaša 15 EUR. Startnino 7 EUR, ki vključuje pogostitve in toplo malico ob zaključku pohoda vplačate na startu v Bogojini.

Prijavite se lahko tukaj ali do torka, 28. januarja 2020 v pisarni PD Ptuj, Dravska ulica 18, Ptuj oziroma do zasedbe prostih mest izleta.

Vodil bo Uroš Vidovič s sovodniki.

Vir: Miran Ritonja, PD Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.