Babyhandling delavnice: Delavnica za starše z dojenčki

Babyhandling delavnice: Delavnica za starše z dojenčki
Deli na:

Datum / Čas
Date(s) - 18/03/2024
8:00 - 9:30

Lokacija
Aura Družinski wellness studio

Kategorije


Vabljeni na delavnice rokovanja z dojenčkom na Ptuju!

V prvih mesecih življenja gibanje otroka temelji predvsem na naših prijemih, dvigovanju in pestovanju. Pomembno je, da se starši čim prej spoznamo s pravilnimi prijemi in jih izvedemo s pomočjo pravilne čutno-gibalne izkušnje in s tem zgradimo pravilno shemo gibanja. S pravilnim rokovanjem, lahko preprečimo številne nepravilne vzorce v gibalnem razvoju otroka, katere vplivajo na kasnejše poškodbe ali bolezni.

S pravilnim rokovanjem: spodbujamo samostojnost dojenčka, vplivamo na pravilni gibalni vzorec otroka, spodbudimo razvoj pravilne čutno-gibalne izkušnje, razvijamo koordinacijo, propriocecijo, spodbudimo zavedanje lastnega telesa pri dojenčku, vplivamo na krepitev mišic, izboljšamo telesno držo, zničimo nepravilne vzorce.

Rokovanje z otrokom se skozi obdobje otrokovega razvoja spreminja. V vsaki razvojni fazi otrok pridobiva novo izkušnjo za obvladovanje zapletenih gibalnih veščin, ki ga kasneje privedejo do hoje. Tako smo pripravili delavnice, ki se je udeležite v trenutnem obdobju otrokovega razvoja in nato sveže znanje prenesete v svoje vsakodnevno življenje. Delavnice smo pripravili po starosti oz. zmožnosti dojenčka. V vsakem sklopu se bomo osredotočili na to kar moramo biti pri dojenčku pozorni, kaj je za določeno poglavje pomembno in težave, ki se lahko v določenem obdobju pojavijo. Osredotočili se bomo na pridobivanje izkušenj skozi gibalne vzorce, ki so značilni za določeno obdobje; pravilnega ravnanja in pogoste napake, ki privedejo do nepravilnih vzorcev v razvoju.

Delavnice vodi dipl. fiziot. Tjaša Ozmec:

Pridružite se na delavnici, ki bo v ponedeljek, 18.3. 2024, ob 8:00 in 9.30 (traja prb. 1 uro). Cena delavnice: 30 €

Dobrodošli tudi očetje. Na delavnico so obvezne prijave.

Vir: Špela Petovar, Aura Družinski wellness studio

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.