Atomska blondinka (Atomic Blonde)

Atomska blondinka (Atomic Blonde)

Datum/Čas:
Datum: 19/08/2017
Ura: 21:00

Lokacija dogodka:
Mestni kino Ptuj, Cvetkov trg 1, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: akcija, mestni kino, thriller


Atomska blondinka (Atomic Blonde), David Leitch, ZDA, 2017, 115 min

Leta 1989 v Berlinu vlada napetost – zid je tik pred tem, da ga zrušijo, med velesilama in njunimi zavezniki pa bo zdaj zdaj počilo. Če je že na običajen dan v igri vohunov težko vedeti, komu gre zaupati, je v tem sodu smodnika to povsem nemogoče. Igrajo Charlize Theron, Sofia Boutella, James McAvoy, John Goodman idr.

Agentka MI6 Lorraine Broughton (oskarjevka Charlize Theron) je prava vohunska mojstrica, a obenem čutna, zapeljiva in divja; pripravljena je uporabiti prav vse svoje sposobnosti, da preživi še tako nemogočo nalogo. In prav njo pošljejo v Berlin, da onemogoči kruto vohunsko verigo, ki je iz neznanih razlogov ravnokar umorila zavezniškega agenta pod krinko. Kmalu mora Lorraine za pomoč prositi šefa berlinske postaje Davida Percivala (James McAvoy), za petami pa ji je francoska vohunka Delphine Lasalle (Sofia Boutella), ki zadevo še dodatno zaplete.

Film je nastal po seriji stripov The Coldest City, ki jih je spisal Antony Johnston in ilustriral Sam Hart. Peklensko mešanico elegantne akcije, nebrzdane spolnosti in bleščečih podob je režiral David Leitch po scenariju Kurta Johnstada.

Na sporedu v petek, 18. avgusta 2017, ob 19.00, v soboto, 19. avgusta 2017, ob 21.00 in v nedeljo, 20. avgusta 2017, ob 19.00.

Vir: Mestni kino Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.