Anže Ivanuš – Anžo: Moj Pogled (razstava)

Anže Ivanuš – Anžo: Moj Pogled (razstava)
Anže Ivanuš – Anžo: Moj Pogled (razstava)

When

14/05/2018 - 06/06/2018    
9:00

Where

CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj
Osojnikova 9, Ptuj, 2250

Event Type

CID Ptuj vljudno vabi na ogled razstave z naslovom Anže Ivanuš – Anžo: Moj Pogled, ki bo na ogled do 6. junija 2018, v odpiralnem času CID-a (ponedeljek – petek: 9.00 – 18.00).

Anže Ivanuš (1990), krajše Anžo, prihaja iz Cunkovec. Njegova slikarska zgodba se je začela pri štirih letih, ko so mu domači in sorodniki prinašali risarske in slikarske pripomočke, ki jih je vedno znova rad uporabljal in si z njimi širil obzorje domišljije. Slikanje oziroma umetnost je zato tekom let postala njegova meditacija in način vsakodnevnega odkrivanja novih svetov.

V svojih delih uporablja veliko naravnih vzorcev, upodablja vesolje, vsakdanje predmete, skozi slike poskuša tudi ponazoriti kakšno moralno načelo, vse to pa prežema nadrealističen stil ustvarjanja. Pri svojem delu uporablja čopiče, vendar si v zadnjem času ogromno pomaga s pleskarsko lopatico oziroma »špohtlom«, saj z njegovo pomočjo dobi popolnoma nov stil, s tem pa tudi drugačno sporočilo.

O svojem trenutnem ustvarjanju, ki ga bo predstavil na razstavi, je povedal: »Trenutno delam na samostojnem projektu, pri katerem vsak dan ustvarim majhno sliko z motivom, ki se mi je tistega dne najbolj vtisnil v spomin. Ta del projekta pa tudi sovpada z samo razstavo. Če torej uživate ob pogledu na nekaj novega, kar vam vzburi domišljijo, se mi pridružite na umetniški razstavi. Možnost boste imeli pogledati v delček mojega vsakdanjega razmišljanja in vizije. Pričakujete lahko slike z nadrealistično vsebino in popotniške trenutke zajete v soju barv. Za kakršna koli vprašanja pa vam bom na voljo na sami razstavi! Upam, da se vidimo, in hvala za vaš čas! ANŽO, slikar.«

Vstopnine ni!

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.