fbpx

Andreja Srna: Obrazi (razstava)

Andreja Srna: Obrazi (razstava)
Deli na:

Datum/Čas:
Datum: 20/02/2019 - 30/03/2019
Ura: 9:00

Lokacija dogodka:
Galerija FO.VI, Strnišče 6, 2325, Kidričevo

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: galerija fo.vi, razstava


Galerija FO.VI vabi na ogled razstave Andreja Srna: Obrazi, dobitnice Grand Prix MO Ptuj in nagrade Galerije FO.VI na lanskem Ex-tempore Ptuj Karneval 2018.

Razstava bo odprta do 30. marca 2019. Galerija je odprta v ponedeljek, sredo , petek in soboto od 9. do 13. ure, oz. po predhodni najavi.

O avtorici in razstavi

Andreja Srna, rojena leta 1992 je umetnica, ki dela v Radovljici in Loškem Potoku. Leta 2014 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani na slikarskem oddelku in istega leta nadaljevala z magistrskim študijem, tekom katerega se je izpopolnjevala tudi na študijski izmenjavi na National College of Art and Design v Dublinu. Leta 2017 je na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani dokončala magisterij.

˝Z deli, predstavljenimi na razstavi v Galeriji FO.VI, avtorica raziskuje odnose z našim preteklim jazom, z našimi spomini in nostalgijo. Gre za serijo portretov odraslih ljudi, kot so si sami sebe predstavljali, ko so bili otroci. Natančneje, kako so si predstavljali svoje najbolj zaželjene poklice. Zanimive so ji želje otrok, saj temeljijo na bolj idealističnem pogledu na svet in svojo prihodnost. Otroci se ne ukvarjajo z izbiro svoje poti, ker se ne zavedajo vseh ovir, ki jih bodo morali premagati. To naivnost želi avtorica najti v vsaki osebi, ki jo prikaže in razkrije občinstvu. V njih želi predstaviti to sevalno in optimistično jedro in občinstvo prisiliti k iskanju svojega notranjega otroka, da bi se spomnilo njihovega izvora in svojih najbolj otročjih želja…˝

Razstave v Galeriji FO.VI organizira KUD ART STAYS.

Vir: Jernej Forbici, KUD ART STAYS

Copyrighted Image !