Aleksander Štumberger in Filip Zelenjak: Varljivost simuliranega

Datum / Čas
Date(s) - 02/09/2022
19:00

Lokacija
CID - Center interesnih dejavnosti Ptuj

Kategorije


CID Ptuj vabi na otvoritev razstave novih likovnih del dveh mladih ustvarjalcev s Ptuja, ki bo v petek, 2. septembra 2022, ob 19.00, CID Ptuj

Svoja dela bosta predstavila 21-letna Aleksander Štumberger in Filip Zelenjak.

Filip Zelenjak je star 21 let in študira arhitekturo na FGPA na Univerzi v Mariboru. Umetniško se izraža že od otroštva, zadnjih nekaj let pa se je z likovnim ustvarjanjem začel resneje ukvarjati. Poleg  risanja, s katerim je odraščal, se od nedavnega ukvarja tudi s tehniko abstraktnega slikanja, fotografiranja ter računalniške grafike in fotomontaže. Skozi svoje delo, ki je rezultat osebnega doživljanja in idej, želi navdihovati ter zapeljati gledalca v fantazijski svet.

Aleksander Štumberger je star 21 let in študira konserviranje in restavriranje likovnih del na ALUO v Ljubljani. Likovno ustvarja že od malih nog, bolj resno pa se temu posveča 5 let. Najbližje so mu tehnike slikanja in risanja, zanimajo pa ga tudi druga polja umetnosti, na primer konceptualna umetnost. V svojem ustvarjanju se najpogosteje posveča širokim družbenim temam, v katere pa poskuša vnesti del osebnega doživljanja.

Vstopnine ni!

Vir: Mateja Lapuh, CID Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.