Aleksander Fenos (razstava)

Aleksander Fenos (razstava)

Datum/Čas:
Datum: 25/01/2017 - 04/03/2017
Ura: 9:00 - 13:00

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: galerija fo.vi, razstava


Z velikim veseljem vabimo na ogled razstave, na kateri se predstavlja Aleksander Fenos, dobitnik nagrade Galerije FO.VI na lanskem slikarskem Ex-tempore Ptuj Karneval 2016.

O razstavi

“…Lasje so v bistvu kontroverzni in primarni spletkarski subjekt raziskave, ravno zato ker so tako blizu človeškemu telesu. In Aleksander Fenos izhajajoč iz vsega tega s previdnostjo, daleč stran od umetnikov, ki so mogoče pred našimi očmi bolj uveljavljeni ali poznani, uspe, z med sabo različnimi deli, prav v tem namenu. Oblikuje nove iztočnice branja na neskončnih možnostih nekega materiala, ki je njemu tako pri srcu in tako dobro poznan, ampak veliki večini v tej njegovi upodobitvi tako zelo nenavaden…

…Pred nami je serija pokrajin in ženskih aktov, ustvarjenih s svinčnikom in mešano tehniko na lesu, nato cela vrsta del na papirju, ustvarjenih v abstraktnih oblikah s peresom ali v polnih barvah z akrilnim sprejem, veliki stenski grafiti, pa tudi  kolaži z lasmi, ki valovijo po telesih in obrazih, da jih komaj prepoznamo. In medtem ko prehodimo sobe in opazujemo slike na razstavi smo znova in znova  presenečeni nad svežino in občasno tudi nad ironijo, ki zaznamujejo umetnikovo iskanje. Kot da bi sam Fenos svoji utripajoči in neukrotljivi ustvarjalnosti želel dati vedno znova nov izziv.”
(iz kataloga ob razstavi: Marika Vicari)

O avtorju

Aleksander Fenos se je rodil 1. februarja 1972 na Ptuju. Po zaključeni Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani se je vrnil na Ptuj in nadaljeval družinsko obrt. Kot pove sam, je želel nadaljevati študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, a je splet okoliščin pripeljal do tega, da se je posvetil, skoraj izključno delu v družinskem frizerskem salonu, ki je danes eden najuspešnejših v Sloveniji.

Seveda pa nikoli ni prenehal z likovno dejavnostjo, v vseh teh letih je obdržal atelje, ustvarjal in prispeval Ptuju ogromno svojih zidnih poslikav in še danes velja za vodjo ptujskega „grafitarskega“ gibanja. Tako je leta 2012 prejel tudi nagrado Grand Prix na Graffiti Ex-tempore Ptuj Karneval.

Razstava bo odprta do 4. marca 2017. Galerija je odprta v ponedeljek, sredo, petek in soboto od 9. do 13. ure oz. po predhodni najavi (gsm 051 361 800).

Vir: Galerija FO.VI

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.