Akustični koncert skupine Avtomobili

Akustični koncert skupine Avtomobili

Datum/Čas:
Datum: 29/09/2017
Ura: 12:00

Lokacija dogodka:
Mestno gledališče Ptuj, Slovenski trg 13, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: koncert, mestno gledališče


Vabljeni v petek, 29. septembra 2017, ob 21.00 v Mestno gledališče Ptuj na akustični koncert skupine Avtomobili.

zaradi nepredvidenega spleta okoliščin akustični koncert odpade

Novogoriška skupina Avtomobili je leta 2012 praznovala 30 let aktivnega delovanja. V osemdesetih letih je pretežno nastopala zunaj Slovenije, v republikah nekdanje države, pozneje pa je svoje delovanje in ustvarjanje usmerila na slovenski prostor. Enega prvih nastopov je skupina imela leta 1983 na Novem rocku v Ljubljani. Leta 1984 so fantje zmagali na mladinskem festivalu v Subotici, kar je bila tudi izvrstna izhodiščnica za vrsto koncertov po Jugoslaviji, ki so jim omogočili nekajletno uspešno prisotnost na takratnem glasbenem prizorišču. Istega leta je izšla tudi njihova prva plošča Mjesec je opet pun. Že naslednje leto je izšla plošča Dugo toplo ljeto, ki je še dodatno utrdila sloves skupine kot ene najbolj izvirnih in svežih v tistem času. Zadnja plošča, posneta tudi v srbohrvaškem jeziku in na vinilu, je izšla leta 1987 pod naslovom Krenimo.

Po nekajletnem diskografskem premoru izide plošča Mraz (1992), ki ji sledijo Skozi leta (1994). V letih 1994 in 1996 so Avtomobili prejeli nagrado Zlati petelin kot najboljša slovenska rockovska skupina. Sledijo albumi Drugi svet (1995-kompilacija), Navaden dan (1997), Največji zadetki (1998-kompilacija), Enakonočje (2000), Mesta železniških postaj (2006) ter Klub klubov, ki je izšel v sodelovanju z Valom 202 kot posnetek javne radijske oddaje (torej z živo publiko v studiu) in predstavlja nekakšen kronološki sprehod skozi celotno diskografijo skupine. Zadnji album Pozna pomlad (2012) je nekoliko modernejše aranžiran, vseeno pa skupina obdrži svoj edinstveni slog, obenem pa tudi kaže kakšen je današnji zvok in glasbeni potencial Avtomobilov.

V vseh teh letih je skupina doživela tudi veliko kadrovskih sprememb in sedaj nastopa v zasedbi: Marko Vuksanovič – vokal; Mirko Vuksanovič – klaviature, vokal; Boštjan Andrejc Bushy – kitara, vokal; David Morgan – bobni; David Šuligoj – bas kitara.

Vir: Mestno gledališče Ptuj

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.