77. Huda pokušnja!: Irena Svetek in Gregor Kotolenko

77. Huda pokušnja!: Irena Svetek in Gregor Kotolenko

Datum/Čas:
Datum: 30/03/2022
Ura: 19:00

Lokacija dogodka:
Hotel Mitra Ptuj, Prešernova 6, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: predstavitev


Vračajo se avtorski večeri v družbi izbranih knjig in vin, tokrat v Vinski kleti Osterberger Hotela Mitra. Prvo letošnje druženje vin in literature bo potekalo v sredo, 30. marca, ob 19. uri. Gostili bomo pisateljico Ireno Svetek, avtorico kriminalke Rdeča kapica, in vrhunskega vinarja Gregorja Kotolenka (Statera Wine Estate). Večer bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist, tudi avtor uspešnice Čar vina (Beletrina, 2018), Jože Rozman. Vstop je prost.

O avtorici / Irena Svetek je doktorirala na oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Nagrajena pisateljica se zadnja leta se ukvarja predvsem s scenaristiko; med drugim je napisala je scenarij za celovečerni film Skupaj in scenarije za nadaljevanke in nanizanke Ena žlahtna štorija, Mame in Več po oglasih. Roman Rdeča kapica je prvi v seriji psiholoških kriminalk, v katerih kot glavni lik nastopa okrožni državni tožilec Mio Aurelli, zasvojenec z igrami na srečo. Roman je postal uspešnica, po kateri se bo snemala tudi televizijska serija. V letu 2022 bo pri Beletrini izšel drugi del iz serije z naslovom Beli volk.

O vinarju / Z vini nas bo tokrat razvajal mladi in nadebudni Gregor Kotolenko z Vinogradniškega posestva Statera. Njihovi vinogradi se razprostirajo prav na vzhodnem robu Haloz, nekaj jih sega celo na hrvaško stran, sicer pa trinajst hektarjev skupaj in štirideset tisoč trt nikakor ni mačji kašelj, še posebej, ker so vsi na terasah. Da bodo vinske resnice tega večera prihajale iz poučenih ust, ne kaže dvomiti. Gregor namreč končuje magistrski študij na živilski tehnologiji v Ljubljani, ugotoviti namerava vpliv uporabe različnih inertnih plinov pri stekleničenju na kakovost vina. Zapleteno? Saj nam bo lepo razložil, ko bomo imeli v kozarcih njegov šipon, sauvignon in rose modrega pinota. Pa še kaj drugega, denimo, kaj je zanj karakterno vino, pa elegantno, krajevno zaznamovano, terroirsko …

Vir: Sabina Tavčar, Beletrina

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.