6. UNESCOV ASP tek mladih Ptuj 2019

6. UNESCOV ASP tek mladih Ptuj 2019
6. UNESCOV ASP tek mladih Ptuj 2019

When

14/05/2019    
9:30

Where

Gimnazija Ptuj
Volkmerjeva 15, Ptuj, 2250

Event Type

Vse UNESCO in ostale šole v Sloveniji z veseljem obveščamo, da bo 6. UNESCO-v ASP tek mladih v letošnjem šolskem letu, 2018 – 2019, v torek, 14. maja 2019, ob 9.30. Z manjšimi spremembami pri samem teku lahko pričakujete še več aktivnosti.

Prva pomembnejša informacija je, da letos iz objektivnih razlogov spreminjamo izvedbeni prostor. Celoten dogodek se bo odvijal pred in okrog Gimnazije Ptuj (Volkmerjeva cesta 15, Ptuj) – ptujsko mestno jedro je zaradi obnove namreč zaprto za ves promet.  A naš tekaški praznik zaradi tega ne bo nič okrnjen in spremljevalni program bo prav tako pester in zanimiv kot doslej.

Povezali smo kulturo športa in zdravja s kulturo miru ter se zbrali na Ptuju, na mednarodnem UNESCO ASP teku otrok, učencev, dijakov, učiteljev iz cele Slovenije in tujine. Pridružili so se nam številni ambasadorji. »Šport je prepoznan instrument za promocijo miru, ne glede na  geografske meje in socialne razrede. Ima pomembno vlogo kot spodbujevalec socialne integracije in ekonomskega razvoja v različnih geografskih, kulturnih in političnih kontekstih (UNESCO, Sport for Peace and Development).

Veselimo se ponovnega druženja z vami! Lepo vas pozdravlja ekipa Unescovega teka.

Vir: Gimnazija Ptuj

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.