500. praznovanje naše dediščine (svečana prireditev)

500. praznovanje naše dediščine (svečana prireditev)
500. praznovanje naše dediščine (svečana prireditev)

When

19/10/2018    
19:00

Where

Kulturna dvorana Gimnazije Ptuj
Volkmerjeva 15, Ptuj, 2250

Event Type

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.

500. praznovanje naše dediščine

Društvo Steza in Evangelijska Binkoštna Cerkev Izvir vabita v petek 19. oktobra 2018, ob 19.00 v Kulturno dvorano Gimnazije Ptu na nepozabno glasbeno-dramsko predstavo ob 500. obletnici reformacije z naslovom 500. praznovanje naše dediščine.

Lani smo praznovali 500. obletnico reformacije. Slovenci smo lahko ponosen narod. Od leta 1508 do 1586 je med nami živel velikan, ki je tako močno ljubil svojo deželo in ljudi, da je bil zanje pripravljen tvegati svoje življenje. Primož Trubar, svetovljan, morda bolj znan v tujini kakor doma, se je moral zaradi svojih naprednih idej skrivati in bežati iz Slovenije, saj so mu v lastni deželi stregli po življenju. To ga ni ustavilo, temveč še bolj spodbudilo k delu in cilju, ki si ga je zadal. Slovenci morajo postati svoj narod, imeti svojo vero in svoj knjižni jezik. In uspelo mu je! Zapustil nam je veliko dediščino, katere se ne sramujemo in katero želimo praznovati.

Lani se je v počastitev obletnice v Sloveniji odvilo kar nekaj dogodkov. Še posebej pa se je nanjo pripravil 60-članski zbor Dar srca pod vodstvom zborovodkinje Katarine Bordner. Zaradi dobrega odziva bomo ta program letos ponovili. Katarina Bordner je šolana pevka, učiteljica solo petja, umetnica z glasbenega področja, ki je vodila 150-članski zbor, ko je Slovenija gostila Nicka Vujicica v Stožicah. Slišimo pa jo lahko v mnogih risankah (Zlatolaska, Princesa in žabec …), reklamah, kot spremljevalni vokal mnogim pevcem itd. Zbor Dar srca, ki smo ga v zadnjih letih že slišali in je na svoje koncerte privabil mnoge ljubitelje besede in glasbe, bo letos predstavil svoj program v 11 slovenskih mestih.

V petek 19. oktobra 2018, ob 19. uri bodo prestavo lahko uživali tudi Ptujčani v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj. Letošnja prireditev bo prav tako kot lani potekala pod naslovom Reformacija srca. Slišali bomo odlično gospel, pop glasbo in prisluhnili drami, ki sta jo napisala Todd Hunnicutt in Lin Sexton. Todd Hunnicutt, ki prihaja iz Kalifornije in že 17 let živi v Sloveniji, je vrsto let vodil turneje ameriških gospel skupin na koncertih ob dnevu reformacije, saj kot diplomirani zgodovinar raziskuje in spoštuje našo bogato dediščino. Zadnja leta pa tesno sodeluje s slovenskimi izvajalci.

Prisrčno vabljeni, da praznujete z nami in obiščete prereditev na Ptuju!

Vstop je prost.

Podrobnosti in kontakti:

Organizator: Društvo Steza in Evangelijska Binkoštna Cerkev Izvir
Kontakt: Christian Bender
Email: info@drustvosteza.si
GSM: +386 40283585
Spletna stran: http://muzikal.si
Facebook: https://www.facebook.com/pg/Muzikal.si

Vir: Christian Bender, Društvo Steza

sl Slovenian
X

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.