4. festivalski vikend Art Stays: Dušan Fišer, Substanca dimenzije 0

4. festivalski vikend Art Stays: Dušan Fišer, Substanca dimenzije 0

Datum/Čas:
Datum: 28/08/2021 - 29/08/2021
Ura: 11:00

Lokacija dogodka:
Galerija mesta Ptuj, Prešernova 29, 2250, Ptuj

Kategorija dogodka:

Oznake dogodka: art stays, festival, razstava


V sklopu četrtega festivalskega vikenda Art Stays in festivala Dnevi poezije in vina Vas vljudno vabimo na performans Dušan Fišer:  SUBSTANCA DIMENZIJE 0, ki bo v soboto, 28. avgusta ob 19. uri v Galeriji mesta Ptuj, Prešernova ulica 29, Ptuj. Sodelujejo: Kaja Petrovič, Tomi Petek in Sara Korošec. V sodelovanju s festivalom Dnevi poezije in vina.

Velika prostorska instalacija, ki jo je Fišer ustvaril prav za osrednjo razstavo 19. edicije festivala Art Stays, bo postala žarišče njegovega najnovejšega multimedijskega projekta. Dušan Fišer s svojim opusom vzpostavlja vezi med starimi iluzionističnimi enigmami in sistemi, ki jih ponuja doba elektronskih medijev in virtualnega. Občutljivega gledalca vabi na potovanja po brezmejnih razsežnostih duha ter v območje neskončnega, ki ga v svoji človeški majhnosti vedno znova skušamo izmeriti in zamejiti. (Marjeta Ciglenečki)

Hkrati vabljeni na voden ogled po razstavah STRUCTURE 01 in 04 v Galeriji mesta Ptuj in v Miheličevi galeriji v nedeljo, 29. avgusta s pričetkom ob 11. uri v Galeriji mesta Ptuj, Prešernova ulica 29, Ptuj.

Osrednja razstava letošnje edicije festivala STRUCTURE 01 v Galeriji mesta Ptuj je nastala v sodelovanju z mednarodnimi galerijami: Studio La Citta, Riccardo Crespi, Montoro12 in Galerija Fotografija. Namen združiti toliko raznovrstnih pristopov do pojma struktura je dosežen in preplet razstavljenih del odpira povsem nova obzorja. Umetniki: Herbert Hamak, Julia Mangold, Gal Weinstein, Dušan Fišer, Faig Ahmed, Duša Jesih, Mohammad Al-Hemd, Matej Andraž Vogrinčič, Radenko Milak & Roman Uranjek. Razstava STRUCTURE 04, Sincron Gallery Reloaded, je edinstvena mednarodna programska pot, ki jo sestavljajo umetniška dela, zapisi, besede, obrazi, konteksti in različne atmosfere. Italijanska kustosinja Afra Canali iz galerije Kanalidarte je v Miheličevi galeriji odprla razstavo, posvečeno začetkom italijanske konstruirane umetnosti in »cinevizualizmu« v ameriškem, evropskem in azijskem prostoru, ter ob tem izpostavila pomembnost arhivov. Umetniki: Getulio Alviani, Mario Ballocco, Alberto BIasi, Enrico Castellani, Gianni Colombo, Dadamaino, Lucio Fontana, Carmelo Arden Quin, J. Hans Glattfelder, Morrison, Julio Le Parc, Bruno Munari, Yvaral, Oki Izumi…

Vstop je prost, udeležba pa je možna v skladu s PCT protokolom. Vljudno vas prosimo, da pri obisku dogodkov upoštevate priporočila NIJZ.

Vir: Jernej Forbici

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@discoverptuj.eu.